Bijzondere portretten

01/06/2015 - "Eet jezelf tot kampioen: gezonde voeding en topsport"
Wielrenner Tom Dumoulin, hockeyster Maartje Paumen en 'sterkste man van Nederland Alex Moonen over de wisselwerking tussen voeding en topsport. Bron: Gezond Idee/ webarchive/ vanaf pagina 32!
14/01/2015 - "Zorggroep MOSAE bestuurder Marla Venderink over leiderschap, tegenspraak en ouderenzorg"
Marla Venderink is bestuurder van Mosae Zorggroep, instelling voor ouderenzorg in Maastricht. Ze is niet van alleen op de winkel passen, maar wil de zorg ook vernieuwen door ouderen in de wijken op te zoeken en medewerkers meer regelruimte te geven. ‘Alles draait om de zelfredzaamheid van cliŽnten’.
Bekijk de pdf file : ZUID_JAN_2015_MOSAE_01.pdf
29/06/2014 - "Het Sixtijnse markthalplafond van kunstproducent Mothership "
Met kunstwerken op het snijvlak van architectuur en de openbare ruim- te, wil kunstproducent Mothership uit Rotterdam kwaliteit aan een buurt toevoegen en mensen warm maken voor kunst. De missie van directeur Jeroen Everaert van Mothership heeft al bijna 300 objecten opgeleverd. Vooraf mogen omwonenden hun mening geven over het ontwerp van de kunstenaar. ‘Nooit iets plompverloren neerzetten,’ zegt Mothership-founder Jeroen Everaert.
30/04/2014 - "Monique Zeegers, mode-ondernemer Zetex Body Favourites"
Met de merken Pastunette en Rebelle voor nachtkleding, lingerie en loungewear timmert Zetex Body Favourites uit Haelen in de modebranche internationaal aan de weg. Monique Zeegers staat nu zeven jaar aan het roer van het familiebedrijf. Als ondernemer en werkgever zoekt Zeegers de verbinding met haar klanten en medewerkers. Ja, ze vindt zichzelf ook eigenwijs en confronterend, maar kan niet zonder de inspiratie van een team.
19/03/2014 - "Bestuurster Cock Aquarius: Leiderschap is ook jezelf zijn"
Ooit begon ze als personeelsdirecteur bij de post in Limburg. En alweer een aantal jaren is Cock Aquarius voorzitter van het bestuur van Zorg aan Zet, de werkgevers-≠ en arbeidsmarktorganisatie voor de zorg in Limburg. Leidinggeven en besturen is voor haar een tweede natuur. In een loopbaan van ruim 35 jaar vervulde ze, en nog steeds, vele leidinggevende en adviserende functies. 'Een divers samengesteld topteam laat een bedrijf beter presteren'.
31/07/2010 - "On tour met het Marco Polo Cycling Team in de Ronde van Qinghai Lake China"
Wielrennen is in China een booming sport. In de Ronde van Qinghai Lake, een 10- daagse etappekoers in het NW van China, dicht tegen MongoliŽ, fietsten 20 ploegen in een buitengewoon indrukwekkend decor om een prijzenpot van 250.000 dollar. Loek Kusiak doet verslag vanuit de ronde als gast van het Nederlands-Chinese Marco Poloteam, dat beloftevolle renners uit niet-tradtionele wielerlanden de kans geeft om internationaal ervaring op te doen.
Bekijk de pdf file : Tour_of_Qinghai_Lake.pdf
28/02/2013 - "Manon Fokke, Tweede Kamerlid PvdA"
Manon Fokke, bliksemcarriere in politiek, in vijf jaar van PvdA-werkgroepje naar Kamerzetel.
Bekijk de pdf file : Alumnus_Manon_Fokke.pdf
30/04/2012 - "Prof. Fred Hendrikse, grondlegger Maastricht Eye Clinic "
From jungle outpost to topclinical eye care. No detail escaped Fred Hendrikse in designing the Oogtoren.
14/10/2011 - "Jamiu Busari wil jonge artsen hun talenten laten ontdekken"
Jamiu Busari is een Nigeriaans-Engelse arts, opgeleid in Maastricht, en hoofd van de kinderafdeling in het Atrium Ziekenhuis in Heerlen. Humor is zijn methodiek in de benadering van zieke kinderen. Hij is tevens coach van artsen in opleiding. Busari is een rolmodel.
06/10/2012 - "Topkok Francois de Potter: 'Elke dag vol gas, noot verzwakken.'"
Behalve een strakke organisatie en veel uren maken, bestaat er voor een topkeuken geen keurslijf aan regels en wetten. In essentie draait alles om de creativiteit, het uitgebalanceerd smaakgevoel van de patron- cuisinier en de selecte inkoop van kwaliteitsingrediŽnten. Voor de Zeeuwse topkok FranÁois de Potter van La Trinitť in Sluis, bekroond met een Michelinster, staat gastronomische kwaliteit voor een combinatie van opperste gastvrijheid en het creŽren van een smaaksensatie.
31/07/2012 - "Ware slachtingen onder WK-wielrenners op Cauberg"
Al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw, toen Valkenburgse wielerliefhebbers meer toeristen naar het Geulstadje wilden lokken, fungeert de Cauberg als scherprechter in de wielersport. Op Nederlands bekendste wielerheuvel werden heroÔsche duels tussen klinkende namen uitgevochten, in tal van kampioenschappen, Tour de France-etappes en de Amstel Gold Race. Een historisch overzicht.
29/06/2012 - "Sportzone Limburg verbindt topsport, talentontwikkeling&onderwijs"
Rond het Fortuna Stadion in Sittard-Geleen verrijst Sportzone Limburg. Hoogwaardige accommodaties voor topsport (‘Go for Gold’) en talentontwikkeling worden gecombineerd met onderwijs, onderzoek, leisure. Een op- steker van jewelste voor het sportklimaat en de aantrekkingskracht van stad en regio. Vier betrokkenen beantwoorden vanuit hun eigen domein elk drie vragen. De estafettestok gaat van Ruud Guyt over naar Hans Gijsbers, naar Ruud Verhagen en tot slot naar Eric van Breda. Bron: Rabobank Westelijke Mijnstreek, magazine MPULSE nr. 1-2012
Bekijk de pdf file : RABOBANK_IMPULS_ESTAFETTE.pdf
01/02/2012 - "Prestigieus onderzoek Universiteit Maastricht "
Naar aanleiding van zijn ontdekking dat een bepaald gen meewerkt aan de afbraak van zenuwcellen na een beroerte, ontvangt prof. dr. Harald Schmidt uit Maastricht de prestigieuze Europese onderzoeksbeurs voor individuele onderzoekers ERC Advanced Investigator Grant. Schmidt ontdekte in 2011 dat het gen NOX4 verantwoordelijk is voor de dood van zenuwcellen na een herseninfarct. Een interview. Verder in deze uitgave van Maastricht University Magazine een interview door Loek Kusiak met het hoofd chirurgie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht Micheal Jacobs over grensoverschrijdende samenwerking met het Klinikum Aken op het gebied van hart-en vaatchirurgie.
29/11/2011 - "Startvlag WK Wielrennen van Kopenhagen naar Valkenburg"
Prelude op WK2012 Valkenburg: 1200 km. fietsen met een startvlag duurde vier veerboottochten en zeven lange etappes. Met een finale in prachtig weer door het Zuid-Limburgse heuvelland. Loek Kusiak fietste de laatste rit mee en begeleidde de startvlag mee naar finishplaats Maastricht. Bron: 'Wielrennen in Limburg'. nr.2
Bekijk de pdf file : WIL_magazine_nr2_91-97.pdf
01/12/2011 - "Theatergroep Plezant: Niet boosheid, maar dialoog biedt uitkomst"
Theatergroep Plezant maakt voorstellingen over dilemma’s binnen organisaties, leven en liefde. Niet boosheid, maar dialoog biedt uitkomst. Uit: Ondernemen!, magazine van MKB Nederland
Bekijk de pdf file : Theater_tegen_het_mopperen.pdf
04/07/2011 - "Ad Wijnands: Vier keer etappewinst in Tour 1981"
Dertig jaar terug was Ad Wijnands in de Tour de France 1981 dť Nederlandse revelatie. In drie dagen tijd won de onervaren eerstejaars prof twee etappes. Daarnaast deelde de Limburger in het succes dat TI-Raleigh in de ploegen- tijdritten had. Vier keer de hoogste podiumplek voor een Tourdebutant. ‘Dan gaat er wel een wereld voor je open.’
13/02/2011 - "Orthopeed Klaas van der Heijden start eigen behandelcentrum"
Othopeed Klaas van der Heijden had het helemaal gehad met de wachtlijsten in de reguliere zorg. In zijn kliniek krijg je binnen twee maanden een nieuwe knie of heup.
13/02/2011 - "Nierspecialist in de politiek"
Prof. Karel Leunissen, internist bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht, combineert de geneeskunde met een zetel in de Eerste Kamer. 'Never a dull moment'.
09/02/2011 - "Harm Kuipers, oud-wereldkampioen op de schaats en hoogleraar bewegingswetenchappen"
He started out as an endurance athlete – a man of great persistence – a characteristic that came in quite handy for Harm Kuipers when he developed the department of Human Movement Sciences at Maastricht University (UM). Now, 25 years later, the time has come to honour this professor of Sport, Physical Activity and Health with a symposium, to be held coming November.
01/01/1970 - "Literatuur en sociologie voeden elkaar/Ad van Iterson"
He is a sociologist and assistant professor at the Maastricht University School of Business and Economics (SBE). He teaches students how people can best work together in organisations. However, Ad van Iterson feels like a writer first of all. His chosen field and Maastricht origins are often sources of inspiration and the cradle for stories with an historical character – like those he brings to us in ‘Neem me mee’(Take Me Along)*, a novel about his youth.
27/01/2011 - "Camille Oostwegel, restaurateur/hotelier met Bourgondische inslag"
Historische gebouwen waar niemand meer naar omkijkt, restaureert hij tot vijfsterrenhotel en oord voor welness. Camille Oostwegel, hotelier in Zuid-Limburg, opereert op het snijvlak van horecamanagement, gastronomie en cultuurgeschiedenis.
27/01/2011 - "Juridisch toptalent: Ida Wendt, Anja Wiesbrock and Katja Lubina"
Universiteit Maastricht levert toplichting af: drie Duitse promovenda in rechten. Over roofkunst, migratie en muren in de Europese arbeidsmarkt voor accountants en advocaten. Uit: Maastricht University Magazine. Engelse version.
18/03/2011 - "Frits Hogerheide: Rode Lantaarn in de Tour de France 1970"
Laatste worden in de Tour de France is zo eenvoudig nog niet. Frits Hogerheide sleepte zich in de Ronde van Frankrijk 1970 over cols om op tijd binnen te komen, met de bezemwagen vlak achter zich. In het eindklassement eindigde hij als nummer 100 en laatst. Winnaar van de Rode Lantaarn.
RECENTE ITEMS:
05/05/2020 - "Snavel dicht bij de toekan"
Medezeggenschap | Lees verder..
18/03/2020 - "Aan tafel over arbeidsvoorwaarden"
Medezeggenschap | Lees verder..
15/03/2020 - "Clienten met schulden uit de ellende helpen"
Welzijn/Onderwijs | Lees verder..
19/02/2020 - "Arbo in de zorg: Envida en Sevagram"
Medezeggenschap | Lees verder..
01/01/2020 - "BREIN: Speuren naar oorzaak dementie"
Gezondheid & Zorg/Marktwerking | Lees verder..
08/12/2019 - "MBO-scholen houden loon van docenten achter"
Welzijn/Onderwijs | Lees verder..
14/11/2019 - "Ondernemingsraad van provider XS4ALL vecht voor lijfsbehoud "
Medezeggenschap | Lees verder..